Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

Spinoza.gr

Ζωή δεν είναι ότι βλέπεις και αγγίζεις, αλλά ότι αγαπάς και σκέφτεσαι.

Γιατί έχουμε λόξιγκα;;;

/
/
1296 Views

Ο λόξιγκας είναι μια πάθηση ιατρικά γνωστή ως “συγχρονισμένος διαφραγματικός πτερυγισμός” (synchronous diaphragmatic flutter – SDF).

Ο λόξιγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα ξαφνικά συσπάται χωρίς τη θέλησή σας, ενώ την ίδια στιγμή ο λάρυγγας συσπάται επίσης, η επιγλωττίδα κλείνει, και αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να εμποδίζεται η ροή του αέρα.

Τι προκαλεί τον λόξιγκα

Ένα πολύ γεμάτο στομάχι μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις λόξιγκα που υποχωρούν από μόνες τους, εκτός πολύ σπάνιων περιπτώσεων που ο λόξιγκας διαρκεί για μέρες, εβδομάδες, ακόμα και χρόνια ολόκληρα! Ο λόξιγκας μπορεί να προκληθεί από:

-Την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων πάρα πολύ γρήγορα
-Την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
-Την κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα σε σύντομο χρόνο
-Το κάπνισμα
-Μια ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του στομάχου, όπως συμβαίνει από την κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος και, στη συνέχεια, ενός κρύου ροφήματος.
-Το συναισθηματικό στρες ή τον μεγάλο ενθουσιασμό.

Δείτε μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του λόξιγκα για να τον σταματήσετε μόνοι σας:

1. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κρατήστε τη για όσο το δυνατόν περισσότερο. Μην ξεχνάτε να κρατάτε τη μύτη σας!

2. Αναπνεύστε σε μια χάρτινη σακούλα (μην καλύψετε το κεφάλι σας με αυτήν)

3. Κάντε μασάζ στον ουρανίσκο του στόματός σας με τη γλώσσα σας ή πολύ προσεκτικά με μια μπατονέτα. Εάν έχετε σταθερό χέρι μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε το ίδιο στο πίσω μέρος του λαιμού σας και να ερεθίσετε την σταφυλή.

4. Φάτε μια κουταλιά βούτυρο ή ζάχαρη. Οι κολλώδεις τροφές είναι ιδανικές για τον ερεθισμό των πνευμονογαστρικών μυών.

5. Προσπαθήστε να βήξετε, ή να ρευτείτε ή να φτερνιστείτε. Οποιοδήποτε από αυτά, μπορεί να σας ανακουφίσει από τον λόξιγκα. Αυτές οι ενέργειες προκαλούν το διάφραγμά σας να συσταλεί εκ νέου και να σταματήσει τον πτερυγισμό.

6. Πιέστε απαλά την μύτη σας, ενώ καταπίνετε.

7. Παραδόξως, τα μέρη των πνευμονογαστρικών μυών φτάνουν μέχρι το ακουστικό σας σύστημα. Ως εκ τούτου, μπορεί να διεγερθούν με το να κολλήσετε/πιέσετε τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας.

8. Ασκείστε απαλή πίεση στο στήθος σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κλίση προς τα εμπρός. Μπορείτε επίσης να φέρετε τα γόνατά σας προς το στήθος σας και να τα αγκαλιάσετε για μερικά λεπτά.

9. Πάρτε μια λεπτή φέτα από λεμόνι, τοποθετήστε τη στη γλώσσα σας και πιπιλίστε τη σαν ένα γλειφιτζούρι.

Πηγή: Onmed.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :